Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
DE HERONTDEKKING
(kunst voor iedereen)
23 november 2018 t/m 27 januari 2019

Vrijdag 23 november is er weer een nieuwe expositie gestart.

Galerie Ruigewaert biedt u gedurende 10 weken weer de mogelijkheid kunstwerken te kunnen aankopen met een aantrekkelijke korting op de normale galerieprijs. Deze werken komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars, waardoor het aanbod heel divers is.

Schilderijen uit de tijd van de HAAGSE SCHOOL, uit de hoogtijdagen van de Groninger Kunstkring DE PLOEG, van het DRENTS GENOOTSCHAP en van hedendaagse NOORDELIJKE REALISTEN, domineren deze expositie. Het betreft hier kunstwerken die weer een nieuwe plek verdienen; kortom DE HERONTDEKKING.

 

In deze expositie o.a. werk van :

Jan Altink, Karel Arkema, Sonja Brussen, Rinko Bolman, Barbara van Houten, Evert Dijkstra, Ton Dubbeldam, E.B. van Dulmen Krumpelmann, Ruurd Elzer, Peter Harskamp, Marten Huitsing, Sip Hofstede, Herman van Hoogdalem, Jelle Hoogstra, René Jansen, Jan Jansma, Marten Klompien, Harry meerveld, Anna Pavlova, Ben Rikken, Ruth van Royen, Jannes de Vries, Geert de Weerd, Jan te Wierik, Herman Wijngaard, Arie Zuidersma e.v.a.
Wat kunt u verwachten?

.Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

 

 

AUKJE NIEMEIJER
1 oktober 2018  t/m  31 maart 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 31 maart 2019 een solo-expositie van de Groningse kunstenares Aukje Niemeijer ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren (Gn).  De bedoeling is dat de galerie op deze locatie iedere 6 maanden een tentoonstelling gaat organiseren met één kunstenaar.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN :
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingedam.

FILM OVER ARIE ZUIDERSMA

Studio Logtenberg in Assen heeft achter de schermen gewerkt aan een film over Arie Zuidersma. Deze film bestaat uit een aantal interviews en beelden van Zuidersma aan het werk in zijn atelier. Hij vertelt, soms samen met zijn vrouw Sitha, over zijn leven, het schilderen, maar ook over mensen, intenties, tegenslag en steun. Arie Zuidersma waagt het om terug te kijken en dat kost soms ook wel wat moeite. Er is meer dan verf en doek in Arie’s leven. Ook deze DvD is in onze galerie verkrijgbaar. Desgewenst kunnen wij u ter plekke een trailer van deze film tonen.

VERWACHTE
EXPOSITIE

NAAST ELKAAR
(kunst voor iedereen)
1 februari t/m 24 maart 2019
30 kunstenaars