Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
PARELS IN DE KUNST

 10 januari t/m 1 maart 2020

Vrijdag 10 januari start er weer een nieuwe expositie.

Twee jaar geleden is er in Appingedam een werkgroep gestart die het jaarlijks terugkerend evenement  ” Artiveer ” , waarin de plaatselijke rondvaartboot een hop on hop of boot wordt, mogelijk heeft gemaakt om bezoekers bij  ” De Parels van Appingedam ” te brengen. Daar hoort onze galerie natuurlijk ook bij, want parels tonen we in iedere expositie telkens opnieuw. Juweeltjes van schilderijen, unieke kunstwerken en mooie authentieke objecten vormen iedere keer de basis van een geweldige tentoonstelling. Kunstenaars doen steeds hun best om nieuw en bijzonder werk te creëren en wij zorgen daarbij voor een passend geheel door te zoeken naar exclusieve dingen om uw interieur mee te verfraaien.
Kortom voor ” Parels in de Kunst ” moet u in Appingedam zijn.

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenMarcel DuranHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierGosse KoopmansReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertAukje NiemeijerBrunet RiegstraAnna PavlovaDrago PecenicaMarian van der SandenGertjan Scholte-Albers – Francine SchrikkemaGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltWalter StoelwinderGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

 

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Jan Costerus, Ton Dubbeldam, Ruurd Elzer, Peter Harskamp, Jelle Hoogstra, Marten Klompien & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
GERALD SCHUIL

t/m 15 maart 2020

Galerie Ruigewaert heeft t/m 15 maart een solo expositie van de Groningse kunstenaar Gerald Schuil ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

GRONINGSE NOTITIES
(kunst voor iedereen)
6 maart t/m 26 april 2020
30 kunstenaars