Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
HET WONDER VAN LICHT
14 september t/m 18 november 2018

Vrijdag 14 september is er weer een nieuwe expositie gestart.

De titel ” Het Wonder van Licht ” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die door de galerie wordt georganiseerd een thema en een verhaal.

Licht is de oorzaak van de gewaarwordingen van ons gezichtsorgaan; een schijnsel wat de dingen zichtbaar maakt. Simpelweg gezegd kunnen wij de dingen om ons heen zien omdat er licht is.
De zon is onze grootste lichtbron. Direct licht hiervan, maar ook indirect zonlicht bereikt via de atmosfeer en de wolken diffuus de aarde. Dit kan ook zorgen voor “bijzonder licht”, denk hierbij aan schemering, lichtende nachtwolken, noorderlicht of een naderende onweersbui waardoor het atmosferisch licht riet in vuur en vlam kan zetten of bomen laat fluoresceren.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Reinder Bleeker. Samen met hem exposeren Greetje Feenstra, Ellen Geerts & Jan Mostert.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
GERTJAN SCHOLTE-ALBERS
t/m 28 september 2018

AUKJE NIEMEIJER
1 oktober 2018  t/m  31 maart 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 30 september een solo-expositie van Gertjan Scholte-Albers ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren (Gn).  De bedoeling is dat de galerie op deze locatie iedere 6 maanden een tentoonstelling gaat organiseren met één kunstenaar. Vanaf 1 oktober 2018 zullen de schilderijen van de Groningse kunstenares Aukje Niemeijer daar te zien zijn.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN :
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingedam.

FILM OVER ARIE ZUIDERSMA

Studio Logtenberg in Assen heeft achter de schermen gewerkt aan een film over Arie Zuidersma. Deze film bestaat uit een aantal interviews en beelden van Zuidersma aan het werk in zijn atelier. Hij vertelt, soms samen met zijn vrouw Sitha, over zijn leven, het schilderen, maar ook over mensen, intenties, tegenslag en steun. Arie Zuidersma waagt het om terug te kijken en dat kost soms ook wel wat moeite. Er is meer dan verf en doek in Arie’s leven. Ook deze DvD is in onze galerie verkrijgbaar. Desgewenst kunnen wij u ter plekke een trailer van deze film tonen.

VERWACHTE
EXPOSITIE

DE HERONTDEKKING
kunst voor iedereen
23 november 2018 t/m 27 januari 2019

Deze expositie wordt samengesteld met kunstwerken die worden ingebracht door verzamelaars en particulieren.