Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
SCHOONHEID ZIT OVERAL

14 juni t/m 21 juli 2019

Vrijdag 14 juni is een nieuwe expositie gestart.

Vanaf 1 februari 2019 heeft galerie Ruigewaert haar tentoonstellingen op een andere manier ingericht dan in de meeste galerieën gebruikelijk is. Deze nieuwe expositie met de titel ” SCHOONHEID ZIT OVERAL ”  is de vierde van een serie die we dit jaar gaan organiseren.

Schoonheid is een ruim begrip. We kunnen het zien in de hoedanigheid van schoon te zijn of als de omstandigheid dat iets behaaglijk is voor oor en oog. Dat laatste slaat natuurlijk op de titel van deze expositie. Het gaat hier om de schoonheid van kunst. In dit licht is schoonheid een heel subjectief begrip. Wat de één prachtig vindt, is voor een ander foeilelijk. Voor de kunstenaars is deze diversiteit van de kijker niet relevant, want zij creëren een eigen wereld op het doek, geschilderd vanuit een gevoel. Voor hen zit schoonheid overal!

 

In deze tentoonstelling hangen 30 kunstenaars in de galerie met hooguit 1 à 2 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.

In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsEdwin GrissenAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraSip HofstedeMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertAukje NiemeijerBrunet RiegstraAnna PavlovaGerda RademakerMarian van der SandenGertjan Scholte-AlbersGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

 

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.
In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Ruurd Elzer, Herman van Hoogdalem, Marten Klompien, E.B. von Dulmen Krumpelmann, Gosse Koopmans, Jan Wiegers, Jan van der Zee, Joost Doornik & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

 

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

 

EXPOSITIE
REINDER BLEEKER

8 april t/m 29 september 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 29 september een solo expositie van de Groningse kunstenaar Reinder Bleeker ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

DE KRACHT VAN VERF
(kunst voor iedereen)
26 juli t/m 1 september 2019
30 kunstenaars