Exposities

 

 

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
GEEF ME DE RUIMTE
29 juni t/m 9 september 2018

Vrijdag 29 juni is er weer een nieuwe expositie gestart.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude Kunstkring. In deze solo tentoonstelling is dat Gertjan Scholte-Albers.

De titel van de expositie “Geef me De Ruimte” is zeer toepasselijk voor deze kunstenaar, want als hij iets nodig heeft in zijn werk is het wel “ruimte” in de breedste zin van het woord. Niet alleen zijn de schilderijen vorstelijk van afmeting, ook de voorstelling die hij op het doek zet geeft de ruimte weer.

Veel mensen kennen inmiddels deze eigenzinnige kunstenaar die met zijn brommer en aanhanger, vol met schilderspullen door het Groninger land trekt om de natuur in al z’n facetten op zijn doeken vast te leggen. De wind en de geur van het landschap zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn olieverfschilderijen. De natuur is zijn atelier, dus ook bij slecht weer is hij buiten te vinden. Een plein-air kunstenaar pur sang, net als de kunstenaars van de oude Groninger Kunstkring “De Ploeg”!

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
GERTJAN SCHOLTE-ALBERS

Galerie Ruigewaert heeft momenteel ook een expositie ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren (Gn). Het betreft ook hier een solo-expositie van de Groninger kunstenaar Gertjan Scholte-Albers. De bedoeling is dat de galerie op deze locatie iedere 6 maanden een tentoonstelling gaat organiseren met één kunstenaar.

De huidige expositie duurt t/m 30 september 2018.

OPENINGSTIJDEN :
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingedam.

 

FILM OVER ARIE ZUIDERSMA

Studio Logtenberg in Assen heeft achter de schermen gewerkt aan een film over Arie Zuidersma. Deze film bestaat uit een aantal interviews en beelden van Zuidersma aan het werk in zijn atelier. Hij vertelt, soms samen met zijn vrouw Sitha, over zijn leven, het schilderen, maar ook over mensen, intenties, tegenslag en steun. Arie Zuidersma waagt het om terug te kijken en dat kost soms ook wel wat moeite. Er is meer dan verf en doek in Arie’s leven. Ook deze DvD is in onze galerie verkrijgbaar. Desgewenst kunnen wij u ter plekke een trailer van deze film tonen.

 

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

HET WONDER VAN LICHT
16 september t/m 18 november 2018

Ellen Geerts, Greetje Feenstra, Jan Mosterd & Reinder Bleeker