Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
OP DE GRENS VAN HET AVONTUUR

 15 november 2019 t/m 5 januari 2020

Vrijdag 15 november is er weer een nieuwe expositie gestart.

In Januari van dit jaar zijn wij gestart met een nieuwe opzet om kunst op een andere manier in onze galerie aan te gaan bieden. Meer kunstenaars tegelijk in één expositie, waardoor meer diversiteit ontstaat in onderwerp en schilder technieken en de mogelijkheid om sneller te wisselen. We wilden de tentoonstellingen dynamischer en speelser, maar tegelijkertijd wilden we ook wat meer rust voor onszelf creëren en ruimte over houden voor eigen creativiteit.
Na zes exposities maken we nu de balans op.

Vijf maanden na aanvang van dit experiment bleek dat het sneller wisselen (om de 6 weken) iets te idealistisch gedacht was. We kregen het nog drukker dan voorheen, dus vlak voor de zomer hebben we besloten er acht weken van te maken en dat voelt nu goed.
T.a.v. de diversiteit (kunstwerken van 30 kunstenaars) die wij nu bieden, kunnen we kort zijn. Zowel onze vaste bezoekers als de nieuwe doelgroep toeristen zijn laaiend enthousiast. Er is veel te zien in de galerie en wie meer wil krijgt daar de mogelijkheid toe vanwege onze enorme stockvoorraad.
Kortom :  “Op de Grens van het Avontuur” zijn we definitief een nieuwe weg ingeslagen.


In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenMarcel DuranHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraSip HofstedeMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierGosse KoopmansReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertAukje NiemeijerBrunet RiegstraAnna PavlovaMarian van der SandenGertjan Scholte-AlbersGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltWalter StoelwinderGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

Tevens zijn er in deze expositie 3 kunstenaars te gast, t.w.
Anneke HoesDrago Pecenica & Francine Schrikkema.

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Jan Costerus, Ruurd Elzer, Jelle Hoogstra, Marten Klompien & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
GERALD SCHUIL

15 november 2019 t/m 16 februari 2020

Galerie Ruigewaert heeft t/m 16 Februari een solo expositie van de Groningse kunstenaar Gerald Schuil ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

PARELS IN DE KUNST
(kunst voor iedereen)
10 januari t/m 1 maart 2020
30 kunstenaars