Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
TERE STILTE, STERK GELUID
28 april t/m 24 juni 2018

Zaterdag 28 APRIL is er weer een nieuwe expositie gestart.

De tere stilte van een bloemknop die langzaam open gaat, de avondzon over de pas gemaaide akker, van windstilte op zee, een stadswandeling op een vroege zondagmorgen of de tere stilte van een pasgeboren baby die slaapt. Daarmee verbonden is het sterke geluid van de zoemende bij die op de geopende bloem af komt, de tractor die bezig is het land te ploegen, de bulderende branding van de zee op het strand, de geluiden van een stad die langzaam tot leven komt en het huilen van de baby die honger heeft. Kortom “Tere Stilte, Sterk geluid”.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Aukje Niemeijer. Samen met haar exposeren de Groninger kunstenaars Abel Groenewold & Theo Leijdekkers.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.

Henk Menger & Tjitske Regnery

 


EXPOSITIE
GERTJAN SCHOLTE-ALBERS

Galerie Ruigewaert heeft momenteel ook een expositie ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren (Gn). Het betreft een solo-expositie van de Groninger kunstenaar Gertjan Scholte-Albers. De bedoeling is dat de galerie op deze locatie iedere 6 maanden een tentoonstelling gaat organiseren met één kunstenaar.

De huidige expositie duurt t/m 30 september 2018.

OPENINGSTIJDEN :
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingedam.

 

FILM OVER ARIE ZUIDERSMA

Studio Logtenberg in Assen heeft achter de schermen gewerkt aan een film over Arie Zuidersma. Deze film bestaat uit een aantal interviews en beelden van Zuidersma aan het werk in zijn atelier. Hij vertelt, soms samen met zijn vrouw Sitha, over zijn leven, het schilderen, maar ook over mensen, intenties, tegenslag en steun. Arie Zuidersma waagt het om terug te kijken en dat kost soms ook wel wat moeite. Er is meer dan verf en doek in Arie’s leven. Ook deze DvD is in onze galerie verkrijgbaar. Desgewenst kunnen wij u ter plekke een trailer van deze film tonen.

 

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

GEEF ME DE RUIMTE
29 juni t/m 9 september 2018

Solo expositie van Gertjan Scholte-Albers