Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
PASSIE VOOR PERFECTIE

20 september t/m 10 november 2019

Vrijdag 20 september start weer een nieuwe expositie.

Vanaf 1 februari 2019 heeft galerie Ruigewaert haar tentoonstellingen op een andere manier ingericht dan in de meeste galerieën gebruikelijk is. Deze nieuwe expositie met de titel ” PASSIE VOOR PERFECTIE ”  is de zesde van een serie die we dit jaar gaan organiseren.

Volgens de dikke Van Dale betekent perfectie “volmaaktheid” en/of  “voortreffelijkheid”. Kunstenaars leggen in aanloop naar een kunstwerk de lat vaak hoog. Ze proberen zich steeds meer en meer te volmaken en zich steeds weer te verbeteren. Dat betekent dat de kunstenaar ook kan loslaten, uit een ingeslepen patroon kan stappen en zich op nieuwe wegen kan begeven.
Zijn wij allen ook niet een beetje perfectionistisch ingesteld en willen wij allemaal ook niet het beste uit onszelf naar boven halen? Soms lukt het en soms lukt het ook niet. We kunnen dan opnieuw beginnen of de volgende keer trachten het beter te doen.
Kortom: Passie voor Perfectie.


In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenMarcel DuranHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraSip HofstedeMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierGosse KoopmansReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertAukje NiemeijerBrunet RiegstraAnna PavlovaMarian van der SandenGertjan Scholte-AlbersGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltWalter StoelwinderGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

 

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.
In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Dinie Bogaart, Ton Dubbeldam, Marten Klompien, Maike van der Kooij, E.B. von Dulmen Krumpelmann, Jan Wiegers, Jan van der Zee,  & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

 

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
REINDER BLEEKER

8 april t/m 31 oktober 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 29 september een solo expositie van de Groningse kunstenaar Reinder Bleeker ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

OP DE GRENS VAN HET AVONTUUR
(kunst voor iedereen)
15 november 2019 t/m 5 januari 2020
30 kunstenaars