Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
NAAST ELKAAR
(kunst voor iedereen)
1 februari t/m 17 maart 2019

Vrijdag 1 februari start een nieuwe expositie.

Vanaf 1 februari 2019 zal galerie Ruigewaert op een andere manier haar tentoonstellingen inrichten dan in de meeste galerieën gebruikelijk is. Deze eerste expositie heeft de titel “NAAST ELKAAR” gekregen en is de start van een hele serie die we dit jaar gaan organiseren.

De titel van deze expositie is weloverwogen gekozen, want in deze eerste tentoonstelling hangen 28 kunstenaars met hooguit 1 à 2 schilderijen naast elkaar. In stock daarentegen hebben wij van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder, dan kunnen wij meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.

Daarnaast treft u in deze expositie ook enkele kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.
Tevens zullen wij iedere 7 weken de tentoonstelling gaan wisselen.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsEdwin GrissenAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraSip HofstedeMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertBrunet RiegstraAnna PavlovaMarian van der SandenGertjan Scholte-Albers
Gerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenHuib van der SteltGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

Vanaf heden zijn er geen officiële openingen meer, dus u kunt gewoon lekker binnenlopen.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

AUKJE NIEMEIJER
  t/m  31 maart 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 31 maart een solo expositie van de Groningse kunstenares Aukje Niemeijer ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Op deze locatie gaat de galerie iedere 6 maanden een tentoonstelling organiseren met maar één kunstenaar. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam


FILM OVER ARIE ZUIDERSMA

Studio Logtenberg in Assen heeft achter de schermen gewerkt aan een film over Arie Zuidersma. Deze film bestaat uit een aantal interviews en beelden van Zuidersma aan het werk in zijn atelier. Hij vertelt, soms samen met zijn vrouw Sitha, over zijn leven, het schilderen, maar ook over mensen, intenties, tegenslag en steun. Arie Zuidersma waagt het om terug te kijken en dat kost soms ook wel wat moeite. Er is meer dan verf en doek in Arie’s leven. Ook deze DvD is in onze galerie verkrijgbaar. Desgewenst kunnen wij u ter plekke een trailer van deze film tonen.

VERWACHTE
EXPOSITIE

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID
(kunst voor iedereen)
22 maart t/m 5 mei 2019
30 kunstenaars