Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
LAND VAN VERBEELDING

15 januari t/m 13 maart 2022

Zaterdag 15 januari start Ruigewaert weer met een nieuwe expositie.

Welke associatie krijgen wij bij het woord “Land”? De één ziet het als een plek waar je naar toe gaat op vakantie, de ander ziet het als natuurgebied of land om te bewerken voor het leveren van voedsel, als weide voor dieren of land om van te dromen, Utopia.

In deze expositie betekent “Land van Verbeelding” met name de Provincie Groningen;  de natuur gezien door de ogen van twee kunstenaars, te weten Gertjan Scholte-Albers en Huib van der Stelt.

Zij willen allebei datgene wat ze buiten zien vastleggen op het doek.
Dat schilderen kun je op verschillende manieren doen : fotografisch, abstract, geromantiseerd of in fantasie, maar beide heren in deze tentoonstelling zijn meer van het realistische, expressionistische werk, soms overgoten met een vleugje verbeelding.
Zij kijken naar de weilanden, velden, akkers, geulen, sloten, heide en bossen en interpreteren dit met hun eigen visie en kleurgebruik. Gecombineerd met de dikke verf worden dit de parels in de kunst.
Kortom : “Land van Verbeelding”.

 

In deze expositie hangen ongeveer 50 schilderijen van Gertjan Scholte-Albers en Huib van der stelt.
In stock hebben we van  Scholte-Albers nog 20 andere werken staan. Wanneer u op de website een schilderij hebt gezien en dit hangt niet in de expositie, vraagt u ons zodat wij het u kunnen tonen.

 

Tevens treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling is dat grafiek van o.a.  Karel Arkema,  Jan Costerus, Ruurd Elzer, Herman van Hoogdalem, Barbara van Houten, George Martens & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

 

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

EXPOSITIE
ANNA PAVLOVA

Galerie Ruigewaert heeft een solo expositie van de Russische kunstenares Anna Pavlova ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Garrelsweer

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

UIT DE SCHADUW

Expositie  met werk van 30 hedendaagse,
veelal noordelijke kunstenaars