Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
GRONINGSE NOTITIES

 6 maart t/m 21juni 2020

Vrijdag 6 maart is er weer een nieuwe expositie gestart.

Notities maken is letterlijk iets opschrijven of een aantekening maken. We kunnen notitie van iets nemen wat zoveel betekent als dat we er aandacht aan schenken, maar notities maken doen we om dingen niet te vergeten. We willen iets vasthouden of bewaren om het bijvoorbeeld aan anderen te vertellen of om over te debatteren. De meeste mensen maken notities door ze op te schrijven, maar kunstenaars doen dit ook door beeldmateriaal te noteren in de vorm van schetsen, aquarellen, schilderijen of door het maken van foto’s. Ze willen iets vastleggen opdat ze het zich beter kunnen herinneren als ze het later uitwerken in een groter geheel. Het helpt hen op weg ergens naar toe. En de meeste kunstenaars die bij ons exposeren komen uit de provincië Groningen, dus kortom : ” Groningse Notities “

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenMarcel DuranHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierReinoud KuipersTheo LeijdekkersCoba MartensJan MostertAukje NiemeijerBas NijenhuisBrunet RiegstraAnna PavlovaDrago PecenicaMarian van der SandenGertjan Scholte-Albers – Francine SchrikkemaGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltWalter StoelwinderGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

 

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Jan Costerus, Ruurd Elzer, Halbe Hageman, Jelle Hoogstra, Marten Klompien & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
GERALD SCHUIL

t/m 24 april 2020

Galerie Ruigewaert heeft t/m 24 april een solo expositie van de Groningse kunstenaar Gerald Schuil ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

ALS KUNST JE LIEF IS
26 juni t/m 16 augustus 2020