Exposities

balk-tussen-tekst1.png (500×26)

 EXPOSITIE
DE KRACHT VAN VERF

26 juli t/m 15 september 2019

Vrijdag 26 juli is een nieuwe expositie gestart.

Vanaf 1 februari 2019 heeft galerie Ruigewaert haar tentoonstellingen op een andere manier ingericht dan in de meeste galerieën gebruikelijk is. Deze nieuwe expositie met de titel ” DE KRACHT VAN VERF ”  is de vijfde van een serie die we dit jaar gaan organiseren.

Dikke verf om iets krachtig over te brengen, dun om delicaat laag over laag een beeld te vormen. Dikke kwasten om iets te suggereren, dun om in detail iets uit te werken. Verf vol op het doek of aangelengd met water om vlakken in te kleuren. Verf om iets uit te drukken; een gevoel, een emotie of om een statement te maken.
Schilderen met verf kan bevrijdend werken.
Verf geeft ook kleur. En kleur geeft kracht aan ons leven en kan onze gemoedstoestand beïnvloeden, maar ook weergeven.
Kortom: De Kracht van Verf.


In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunnen wij altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.


In deze expositie werk van :

Christiaan AfmanReinder BleekerSonja BrussenMarcel DuranHenk van DonkGreetje FeenstraEllen GeertsAbel GroenewoldAnnemarie de GrootRutger HiemstraSip HofstedeMarten HuitsingJan JansmaJannes KoetsierGosse KoopmansReinoud KuipersTheo LeijdekkersJan MostertAukje NiemeijerBrunet RiegstraAnna PavlovaMarian van der SandenGertjan Scholte-AlbersGerald SchuilAns SmitsTon van SteenbergenBen SteijnHuib van der SteltWalter StoelwinderGert Jan VeenstraAly van der Wal & Geert de Weerd

 

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.
In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Dinie Bogaart, Ton Dubbeldam, Marten Klompien, Maike van der Kooij, E.B. von Dulmen Krumpelmann, Jan Wiegers, Jan van der Zee,  & Arie Zuidersma.
Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

 

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen hier samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen?
U vindt ze in onze galerie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.
Henk Menger & Tjitske Regnery

 

 

EXPOSITIE
REINDER BLEEKER

8 april t/m 29 september 2019

Galerie Ruigewaert heeft t/m 29 september een solo expositie van de Groningse kunstenaar Reinder Bleeker ingericht bij het Bedrijven Centrum Haren aan de Nieuwe Stationsweg 9 te Haren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een schilderij, neemt u dan contact op met de galerie.
De entree is gratis, dus loopt u gerust eens binnen.

OPENINGSTIJDEN
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur

N.B. Let op dit zijn andere tijden dan in Appingendam

 

VERWACHTE
EXPOSITIE

PASSIE VOOR PERFECTIE
(kunst voor iedereen)
20 september t/m 10 november 2019
30 kunstenaars