ANTJE SONNENSCHEIN

Wie is Antje Sonnenschein

Antje Sonnenschein heeft haar opleiding genoten aan de Kunsthochschule te Bremen en aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen.

Hoe ziet het werk van Antje Sonnenschein er uit

Antje Sonnenschein laat de liefde voor het Groninger landschap in haar schilderijen zien. De kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur. Met haar kunstwerken wil Antje de toeschouwer als het ware uitnodigen in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Via krachtige kwaststreken lukt het haar uitstekend de kleur, het licht en de sfeer van dit uitgestrekte land uit te beelden.

Ook vindt Sonnenschein dat je als schilder durf moet hebben. Zelf zegt ze daarover: ” Dat noem ik ook wel vanuit je buik schilderen. Constant maar nadenken leidt in mijn ogen tot niks, dat maakt alleen maar onzeker. Als ik ga nadenken of ik paars of blauw wil gebruiken, dan werkt dat niet. Maar als ik zonder nadenken vanuit mijn buikgevoel paars of blauw pak, dan werkt het goed “.

Wat willen we verder nog van Antje Sonnenschein weten

Antje Sonnenschein is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij al vroeg beïnvloed door het werk van schilders van de kunstenaars kolonie Worpswede en de kunst van het Duitse expressionisme, werk dat in stijl en motieven veel gelijkenis vertoont met de schilderijen van de Groninger kunstkring “De Ploeg”. Daarmee heeft zij de sfeer van haar Duitse thuisomgeving teruggevonden in het Groninger landschap. In haar Noord-Nederlandse landschappen trekt zij de lijn door van de schilders die school maakten in Worpswede en van Nederlandse gelijkgezinden die zich verenigden in de Groningse schildersvereniging “De Ploeg”.
Indirect refereert zij met haar landschappen aan het verleden, toch is het werk van Antje Sonnenschein in alle opzichten hedendaags.


N.B. :  In stock zijn deze schilderijen van Antje Sonnenschein aanwezig.

             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Antje Sonnenschein
blauwe sloot (Mensingeweer)
50 x 60 cm
acrylverf op doek

 

 

Antje Sonnenschein
Oostum
70 x 80 cm
verkocht

 

 

Antje Sonnenschein
de weg naar Kantens
80 x 90 cm
verkocht

 

 

Antje Sonnenschein
Petruskerk (Leens)
80 x 90 cm
acrylverf op doek

 

 

Antje Sonnenschein
Oostum
80 x 90 cm
acrylverf op doek

 

 

Antje Sonnenschein
paarse bomen langs landweg
80 x 90 cm
acrylverf op doek