JANNES KOETSIER

Wie is Jannes Koetsier

Jannes Koetsier is in 2003 afgestudeerd aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. Daarna heeft hij de opleiding docent Beeldende Kunst gedaan aan voornoemde Academie, waar hij in zijn werk figuratief is met de nadruk op ambacht en techniek.

Hoe ziet het werk van Jannes Koetsier eruit

Jannes Koetsier hecht grote waarde aan verfbehandeling, anatomie en compositie.
Het plezier van het schilderen met olieverf is voor Jannes een motivatie om te schilderen. Een schilderij is geslaagd als dat schildersplezier af te zien is aan het eindresultaat. De verf mag gezien worden en is soms nadrukkelijk aanwezig in het werk van Koetsier. Zijn jonge oeuvre is divers, van landschappen en stillevens tot mensen. Zijn landschappen zijn “alla prima” geschilderd met een losse en trefzekere verfstreek. In zijn buitenschilderijen laat hij het zonlicht uitbundig gloeien. Daarnaast schildert Koetsier interieurs met mensfiguren, die vaak in een sfeervol, maar broeierig clair-obscur zijn gevat. Licht is altijd een belangrijk thema in zijn werk. Zijn inspiratie haalt hij uit het contrast van licht en kleur.

Eén van de andere thema’s van Jannes’ werk is de mens. Het menselijk lichaam en de communicatie tussen mensen vormen de belangrijkste sub-thema’s. Zelf vindt de kunstenaar het een grote uitdaging om gevoelens van mensen in zijn schilderijen uit te drukken.

Wat willen we verder nog van Jannes Koetsier weten

Jannes Koetsier zegt zelf dat de spanning tussen voorspelbaarheid en onvoorspelbaarheid het schilderen zo fantastisch maakt om te doen. Het plezier van schilderen en de schoonheid van een klodder verf moet zichtbaar zijn in een schilderij. Voor hem is een werk geslaagd als de verfbehandeling goed is en het licht mooi valt. Uiteraard spelen het idee, de studie vooraf en de ervaring daarbij een grote rol.

 

 

Jannes Koetsier Vaucotte II 50 x 70 cm olieverf op paneel

Jannes Koetsier
Vaucotte II
50 x 70 cm
olieverf op paneel

 

 

Jannes Koetsier polkadot 20 x 30 cm olieverf op paneel

Jannes Koetsier
polkadot
20 x 30 cm
olieverf op paneel

 

 

Jannes Koetsier terras 24 x 30 cm olieverf op paneel

Jannes Koetsier
terras
24 x 30 cm
olieverf op paneel

 

 

Jannes Koetsier jazzband 24 x 30 cm olieverf op paneel

Jannes Koetsier
jazzband
24 x 30 cm
olieverf op paneel