THEO LEIJDEKKERS

Wie is Theo Leijdekkers

Theo Leijdekkers studeerde aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen in 1983 af. Voorheen studeerde hij aan de Rijksuniversiteit te Groningen Pedagogiek en Andragologie, maar schilderen werd zijn passie.

Hoe ziet het werk van Theo Leijdekkers er uit

Theo Leijdekkers schildert absoluut geen “stilleven met bloem” zoals wij die uit de kunstgeschiedenis kennen. Een eeuwenoude traditie krijgt bij hem een nieuwe, eigenzinnige invulling. Kijkend naar zijn werk word je overdonderd door het grote formaat en de kleurenpracht. Geen subtiel, tot op de nerven nauwkeurig geschilderde bloemblaadjes, maar zijn irissen, zonnebloemen, stokroos of akelei barsten als het ware uit de lijst. Het werk bezit een grote vitaliteit. Zo schildert hij zijn bloemen met forse, krachtige verfstreken. Op deze manier worden kleine bloemen krachtige elementen die de kijker grijpen en aandacht opeisen. Tere blaadjes en subtiele natuurkleuren worden ineens sterk en intens.
Het licht en de schaduwen op de planten en de bloemen spelen een belangrijke rol in het tot stand brengen van de sfeer in zijn schilderijen.

Wat willen we nog meer van Theo Leijdekkers weten

Theo Leijdekkers schildert met veel passie. Met een vurige, haast sensuele, intensiteit schildert hij bloemen, die sterk zijn uitvergroot. Werken die de toeschouwer als een klein wezen een wandeling laten maken door een reusachtig, bloemrijk landschap. Zelf zegt hij daarover “de werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Zelf zegt hij daarover “De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden.”

 

 

Theo Leijdekkers
rode rhododendronknoppen
105 x 150 cm
acrylverf op paneel

 

 

Theo Leijdekkers
lichtvanger in lelieveld
120 x 110 cm
acrylverf op paneel

 

 

Theo Leijdekkers
rose bloesemtak
95 x 100 cm
acrylverf op paneel

 

 

Theo Leijdekkers
giverny nr I
110 x 150 cm
acrylverf op paneel

 

 

Theo Leijdekkers
geel rode tulpen
140 x 105 cm
acrylverf op paneel

 

 

Theo Leijdekkers
witte cosmea
105 x 150 cm
acrylverf op paneel