THEO LEIJDEKKERS

Wie is Theo Leijdekkers

Theo Leijdekkers studeerde aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen in 1983 af. Voorheen studeerde hij aan de Rijksuniversiteit te Groningen Pedagogiek en Andragologie, maar schilderen werd zijn passie.

Hoe ziet het werk van Theo Leijdekkers er uit

Theo Leijdekkers schildert absoluut geen “stilleven met bloem” zoals wij die uit de kunstgeschiedenis kennen. Een eeuwenoude traditie krijgt bij hem een nieuwe, eigenzinnige invulling. Kijkend naar zijn werk word je overdonderd door het grote formaat en de kleurenpracht. Geen subtiel, tot op de nerven nauwkeurig geschilderde bloemblaadjes, maar zijn irissen, zonnebloemen, stokroos of akelei barsten als het ware uit de lijst. Het werk bezit een grote vitaliteit. Zo schildert hij zijn bloemen met forse, krachtige verfstreken. Op deze manier worden kleine bloemen krachtige elementen die de kijker grijpen en aandacht opeisen. Tere blaadjes en subtiele natuurkleuren worden ineens sterk en intens.
Het licht en de schaduwen op de planten en de bloemen spelen een belangrijke rol in het tot stand brengen van de sfeer in zijn schilderijen.

Wat willen we nog meer van Theo Leijdekkers weten

Theo Leijdekkers schildert met veel passie. Met een vurige, haast sensuele, intensiteit schildert hij bloemen, die sterk zijn uitvergroot. Werken die de toeschouwer als een klein wezen een wandeling laten maken door een reusachtig, bloemrijk landschap. Zelf zegt hij daarover “de werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Zelf zegt hij daarover “De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden.”

N.B. :  In stock zijn deze schilderijen van Theo Leijdekkers aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Theo Leijdekkers
lelie naar links
105 x 140 cm
olieverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers – rood huisje
105 x 140 cm
acrylverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers
lichtviolet
60 x 90 cm
acrylverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers
chaenomeles
110 x 150 cm
acrylverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers
bloemkelken wit huisje
60 x 75 cm
acrylverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers
veldje met kassen
60 x 90 cm
acrylverf op doek

 

 

Theo Leijdekkers
pluimpapaver
105 x 140 cm
acrylverf op doek