GOSSE KOOPMANS

Wie is Gosse Koopmans

Gosse Koopmans studeerde af aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. Na zijn academietijd woonde en werkte hij langere tijd in Arnhem.

Hoe ziet het werk van Gosse Koopmans er uit

Gosse Koopmans is in Friesland een bekende kunstschilder, maar ook in de provincie Groningen heeft hij al eerder geëxposeerd en kent men zijn werk. De sinds 2019 in Warfhuizen woonachtige kunstenaar schildert naast imposante landschappen, mooi en vlot opgezette cafétaferelen, ontroerende portretten van kinderen, dieren en volwassenen, prachtige stillevens, schaatsers in actie op het ijs alsmede persoonlijke verslagen van zijn deelname aan meerdere elfsteden tochten.

Koopmans laat zich inspireren door het spel van licht en donker, waarbij verwondering altijd het uitgangspunt is.
In zijn landschappen, die hij op locatie maakt, wordt dit nog gecombineerd met ruimte, wolkenluchten en waterpartijen; elementen die hij in ruime mate in het Friese en Groningse landschap aantreft. Daarbij werkt hij veelal met olieverf die hij rechtstreeks op het doek gebruikt. Zijn schilderijen worden meestal in de buitenlucht geschilderd en hij mag zich dus met recht een echte “plein air” kunstenaar noemen.

Wat willen wij verder nog van Gosse koopmans weten

Gosse Koopmans is de zoon van de bekende Friese kunstenaar Klaas Koopmans en heeft het schilderen dus van jongs af aan meegekregen.

 

N.B. :  In stock zijn meerdere schilderijen van Gosse Koopmans aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

Gosse Koopmans
Noorderhaven (Groningen)
30 x 60 cm
olieverf op doek

 

 

Gosse Koopmans
Noorderplantsoen (Groningen)
40 x 80 cm
olieverf op doek

 

 

Gosse Koopmans
Noorderhaven (Groningen)
90 x 70 cm
olieverf op doek

 

 

Gosse Koopman
Hoge der Aa (Groningen)
40 x 80 cm
olieverf op doek