GEKE HOOGSTINS

Wie is Geke Hoogstins

Geke Hoogstins heeft na haar toelating op Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen besloten echter te kiezen voor dans, theater en onderwijs. Ze studeerde cum laude af aan de PABO te Groningen. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, besloot ze zich in 1996 volledig aan het schilderen te wijden. Geke is autodidact; iemand die zijn kennis door zelfstudie heeft verkregen.

Hoe ziet het werk van Geke Hoogstins eruit

Geke Hoogstins woont en werkt in een omgeving waar prachtige natuur en koeien haar grote inspiratiebron zijn. In haar schilderijen probeert zij de sfeer te vangen van het landschap in al zijn verschijningsvormen, zodat ze de toeschouwer deelgenoot maakt van haar emoties. Ze is een perfectionist en probeert in elk nieuw schilderij haar techniek te verfijnen. Een ware passie heeft ze verder ontwikkeld voor koeien. Of het nu Schotse Hooglanders zijn of gewone zwartbonte, Geke heeft ze tientallen malen afgebeeld; steeds weer van een ontroerende schoonheid.
Ze schildert graag op grote doeken met olieverf, waarbij de schildering in vele lagen tot in detail wordt uitgewerkt en waarbij ze haar techniek steeds verder perfectioneert.

Wat willen we verder nog van Geke Hoogstins weten

Geke Hoogstins wordt de laatste jaren vooral geïnspireerd door de rijke cultuurhistorie van het Drentse landschap waarin ze woont en werkt. Dit resulteerde in 2007 in een boek (KUNSTlandschap) van haar hand waarin bijzondere locaties in de stroomdalen van de Drentse Aa en Hunze werden vastgelegd in aquarel.
De fascinatie voor deze oeroude cultuur heeft ertoe geleid dat ze vanaf 2008 steeds dieper in de mythische verhalen en historie rondom de vennen en moerassen is gedoken. Haar grote passie voor dans en theater heeft ze toen geïnspireerd tot het schrijven van de sage “Walkyre echo’s”. Ze bewerkte daarna haar verhaal voor een danstheater voorstelling. De schilderijen van Hoogstins speelden hierin een belangrijke rol en werden verwerkt als decor.

 

 

Geke Hoogstins bonte boel 50 X 200 cm olieverf op doek

Geke Hoogstins
bonte boel
50 X 200 cm
olieverf op doek

 

Geke Hoogstins lente in Gagelveen 100 x 100 cm olieverf op doek

Geke Hoogstins
lente in Gagelveen
100 x 100 cm
olieverf op doek

 

Geke Hoogstins dampende heide 70 x 100 cm olieverf op doek

Geke Hoogstins
dampende heide
70 x 100 cm
olieverf op doek