EDWIN GRISSEN

Wie is Edwin Grissen

Edwin Grissen is in 1996 afgestudeerd aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst  te Groningen.

Hoe ziet het werk van Edwin Grissen er uit

Edwin Grissen vindt zijn onderwerp hoofdzakelijk in het landschap en de natuur. Daarbij schildert hij vanuit een eigen filosofie zijn zeegezichten, die voor hem staan tot een mystieke ‘buitenwereld’ die aanleiding geeft tot het besef dat de mens deel uitmaakt van een groter geheel. Hij zegt “ Dit is wat mij intrigeert. Dit is wat mij beelden doet maken van landschappen. Het is nooit die ene golf die mij boeit en misschien zelfs niet de zee. Het is meer de onbegrensde ruimte en de transitie van water naar lucht. Twee elementen die nooit stil staan; vluchtig en ongrijpbaar ”.
Naast landschappen, bos- en zeegezichten schildert Grissen ook dieren, stillevens en stadsgezichten. Vaak zoekt hij naar situaties of onderwerpen die niet erg gangbaar zijn en juist daardoor z’n interesse wekt, zoals een flatgebouw, een kruispunt van wegen of een kuiken dat uit het ei kruipt.

Zijn werken laten een directe manier van schilderen zien. Veel van deze werken zijn “plein air” geschilderd (in de buitenlucht, op locatie) en hebben daardoor een directe en heldere uitstraling. Grissen schildert met een goede vlotheid. Zelf vindt hij dat de grootste moeilijkheid zit in het feit dat de vlotheid bij het eventueel verder uitwerken wel bewaard moet blijven.

Wat willen we verder nog van Edwin Grissen weten

Volgens Edwin Grissen is er overal schoonheid en zijn alle stukjes belangrijk, of het nu een klompje aarde is met een ontluikende bloemknop, de binnenkant van een schuurtje of een stukje berm. Hij laat ons graag zien dat het leven kwetsbaar is en dat wanneer je iets probeert te conserveren door het uit de natuur te halen, het daarna geen context meer heeft. Daarnaast legt hij graag een verbinding tussen de natuur als drijvende kracht en de gemaakte kunstmatige wereld van de mens.

N.B. :  In stock zijn meerdere schilderijen van Edwin Grissen aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

Edwin Grissen
A brug (Groningen)
50 x 70 cm
olieverf op doek

 

 

Edwin Grissen
eeek!
9 x 32 cm
olieverf op paneel

 

 

Edwin Grissen
beekje
40 x 75 cm
olieverf op doek

 

 

Edwin Grissen
duingebied
30 x 100 cm
olieverf op paneel

 

 

Edwin Grissen
het droogdok
30 x 55 cm
olieverf op paneel

 

 

Edwin Grissen
pluizenbollen
31 x 38 cm
olieverf op paneel

 

 

Edwin Grissen
branding III
30 x 82 cm
olieverf op paneel

 

 

Edwin Grissen
Centraal Station (Groningen)
25 x 61 cm
olieverf op paneel