BEN STEIJN

Wie is Ben Steijn

Ben Steijn is geboren in de Zaanstreek, maar heeft in het Noord-West Groningse Zuurdijk zijn plek gevonden. Ben is autodidact; d.w.z. hij heeft zijn kennis over schilderkunst door zelfstudie verkregen.

Hoe ziet het werk van Ben Steijn eruit

Ben Steijn weet het licht in zijn schilderijen te vangen. Soms met een vlotte penseeltoets, dan weer met het geduld van een fijnschilder weet hij kracht uit te stralen en sfeer neer te zetten.
Het licht, de ruimte met z’n wolkenluchten, de spiegelingen van het wad, het Lauwersmeer met zijn groeiend en bloeiend riet, de wisselende akkers op het Hogeland, visnetten en slepers als stillevens in de haven van Lauwersoog en het desolate beeld van een droogdok. Dit zijn de onderwerpen die het hart van Steijn sneller doet kloppen.
Zijn landschappen nodigen uit om er in op te gaan, de visnetten en andere objecten zou je willen voelen en aanraken, zo levensecht weet de kunstenaar dit op het doek te treffen.

Wat willen we verder nog over Ben Steijn weten

Ben Steijn zwerft vanuit zijn atelier in Zuurdijk op het Hogeland, op het Wad, in de visserijhaven en rondom het Lauwersmeer. Hier vindt hij door de jaargetijden heen de inspiratie voor zijn schilderijen.

N.B. :  In stock zijn deze schilderijen van Ben Steijn aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

Ben Steijn
Lauwersmeer (winter)
80 x 80 cm
olieverf op doek

 

 

Ben Steijn
achter diek (Zoutkamp)
100 x 100 cm
olieverf op doek

 

 

Ben Steijn
Lauwersmeer II
80 x 80 cm
acrylverf op paneel