AUKJE NIEMEIJER

Wie is Aukje Niemeijer

Aukje Niemeijer is deels autodidact. Op jonge leeftijd had zij al belangstelling voor kunst, maar met het schilderen zelf startte zij pas in 1982 toen ze Arie Zuidersma leerde kennen en zijn protegé werd. Zuidersma, voormalig lid van het expressionistische Groninger kunstenaarsgezelschap “De Ploeg”, heeft haar de “grove” kneepjes van het expressionisme bijgebracht.

Hoe ziet het werk van Aukje Niemeijer eruit

Aukje Niemeijer schildert hoofdzakelijk impressies van landschappen, boerderijen en stadsgezichten. Haar werk is voornamelijk gebaseerd op het contact met de natuur. Zij werkt in dezelfde expressionistische stijl zoals ook de (oud)leden van de Groninger Kunstkring “De Ploeg” schilderden. Haar schilderijen doen erg denken aan die van Zuidersma, alleen de kleuren die zij in haar palet gebruikt zijn wat minder fel. Zij zet met een snelle penseelstreek haar doek op en werkt daarna het onderwerp uit. Haar werken tonen veelal uitgestrekte achtergronden in levendige kleuren, waarin objecten zijn teruggebracht tot simpele vormen.

Wat willen we nog meer van Aukje Niemeijer weten

Aukje Niemeijer en Arie Zuidersma hebben heel wat uurtjes in de buitenlucht schilderend doorgebracht. Maar liefst 32 jaar zijn zij er samen op uit getrokken en toen dat niet meer ging vanwege de hoge leeftijd van Arie, was zij nog iedere week in het atelier van de oude meester te vinden. Trouw tot de laatste adem werd uitgeblazen.

N.B. :  In stock zijn deze schilderijen van Aukje Niemeijer aanwezig.
            Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Aukje Niemeijer
Gasselte
60 x 80 cm
acrylverf op doek