ANS SMITS

Wie is Ans Smits

Ans Smits is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen in 2011. Voor haar afstuderen was zij reeds al actief als kunstenaar. Zij leerde aanvankelijk tekenen en schilderen onder begeleiding van verschillende kunstenaars. Op de Academie vond zij pas de kwaliteit en continuïteit waarnaar zij nog op zoek was.

Hoe ziet het werk van Ans Smits er uit

Ans Smits haalt de inspiratie voor haar werk uit haar directe omgeving. Mens en dier staan centraal en de grootste uitdaging vindt ze in het portretteren hiervan. In haar werk kun je iets eigens van de geportretteerde(n) zien en tegelijkertijd zit er iets van de kunstenares zelf in. Ze moet heel duidelijk een binding hebben met wat ze schildert.
Ze haalt de uitdaging uit het vastleggen van taferelen die haar raken, dan wil ze het pas op doek zetten. Soms is dat een kleur, soms een lichtval, een houding, een gezichtsuitdrukking of een emotie.
De laatste tijd komt er steeds meer kleur in de schilderijen van Ans. Daarnaast is er ook een verandering te zien in het ontwerp. Zij richt zich nog steeds op het hoofdonderwerp, mens en dier, maar er komt langzamerhand meer omgeving bij. Daarbij zijn haar schilderijen niet fijn uitgewerkt, want Smits gruwelt van kleine kwastjes.

Wat willen we verder nog van Ans Smits weten

Voor Ans Smits is model schilderen de grootste uitdaging die er is. Vooral de combinatie van spanning en concentratie vindt ze leuk. Een model zit maar even en dat moment moet je net pakken.
Ik kijk en interpreteer; het wordt een spel van toetsen in de ruimte, van vlakken en lijnen, van donkere en lichte tonen, van warme en koude kleuren. Ik haal het naar me toe, zoom in, filter, kies en geef weer. Mooi om blij te worden van het resultaat. Zo heb ik het gezien! ”

N.B. :  In stock zijn deze schilderijen van Ans Smits aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Ans Smits
zeehond III
20 x 20
olieverf op paneel

 

 

Ans Smits
twee zeehonden
30 x 60 cm
olieverf op doek

 

 

Ans Smits
garnalen vangen
120 x 40 cm
acrylverf op doek

 

 

Ans Smits
stand up paddle
30 x 120 cm
olieverf op doek

 

 

Ans Smits
zonnekind
100 x 50 cm
olieverf op doek

 

 

Ans Smits
gestreepte badjas
90 x 70 cm
olieverf op doek

 

 

Ans Smits
vet gelukkig
60 x 90 cm
olieverf op doek