ALY VAN DER WAL

Wie is Aly van der Wal

Aly van der Wal is afgestudeerd aan Minerva, Academie voor Beeldende Kunst te Groningen en later studeerde zij af aan de Klassieke Academie eveneens te Groningen.

Hoe ziet het werk van Aly van der Wal er uit

Aly van der Wal is aan Minerva afgestudeerd met een geheel eigen techniek; acrylaat-diepdruk. Dit is een techniek die volgens haar het Wad tot leven brengt. Zij zet als het ware het landschap om in grafiek. Met verwondering en respect kijkt deze kunstenares naar het landschap. De ongereptheid van het Wad boeit haar. Het is een wisselwerking tussen land, water en lucht en dan met name het licht dat voor haar de grote tovenaar is. Het landschap wordt door haar niet ingekaderd, de voorstelling loopt door.

Op de Klassieke Academie bleef de belangstelling van Aly van der Wal voor dit Noordelijk kustgebied bestaan.  In het laatste jaar van deze opleiding speelde vooral ei-tempera (een oude techniek) een belangrijke rol. Dat deze beeldtaal door menigeen wordt verstaan, blijkt uit de belangstelling voor haar werk. Het zien van deze werken roept herkenning op en brengt bij degene die er even de tijd voor neemt het gevoel boven van zintuiglijke aanwezigheid; je hoort de geluiden, je voelt als het ware de vette klei tussen je tenen, je ruikt de geuren en je ziet het telkens veranderende licht op het Wad.

Wat willen we verder nog van Aly van der Wal weten

Elke kunstenaar heeft iets eigens, iets wat hem of haar fascineert, waar hij of zij een speciale binding mee heeft. Voor Aly van der Wal is dit het Wad. De wijze waarop zij de indrukken, die zij daar opdoet, omzet in beeldtaal is haar specialiteit.

N.B. :  In stock zijn meerdere schilderijen van Aly van der Wal aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Aly van der Wal
Lauwersmeer
25 x 35 cm
verkocht

 

 

Aly van der Wal
avondlucht op zee
32 x 62 cm
olieverf op paneel

 

 

Aly van der Wal
stap voor stap
25 x 20 cm
acrylverf op paneel

 

 

Aly van der Wal
avond bij Steentil (Aduard) I
21 x 30 cm
gemengde techniek

 

 

Aly van der Wal
avond bij Steentil (Aduard) II
21 x 30 cm
gemengde techniek