SIP HOFSTEDE

Wie is Sip Hofstede

Sip Hofstede heeft een achtergrond in de grafische vormgeving, reclame en interieur- & exterieur ontwerp. Hij heeft op heel vroege leeftijd al leren tekenen, maar is op veel latere leeftijd pas professioneel gaan schilderen.

Hoe ziet het werk van Sip Hofstede er uit

Sip Hofstede kiest voor herkenbaarheid in zijn werk. In zijn schilderijen wordt hij geïnspireerd door impressionisten als Breitner, maar ook door de schilders van de Groninger kunstkring  “De Ploeg”. Zijn liefde voor de stad Groningen en het daarbij behorende platte land zijn in al zijn schilderijen terug te vinden. Het is een balans tussen licht en donker, de creatie van harmonie met als laatste het aanbrengen van één krachtige kleur. Het begint schetsend of met het maken van een foto, altijd gevolgd door een uitwerking van het perspectief. Duidelijk zijn de invloeden van zijn werk als architect in zijn schilderijen terug te vinden. Overigens zien we de laatste jaren daar ook meer kleur in komen.

Wat willen we verder nog van Sip Hofstede weten

Sip hofstede heeft naast architect en kunstenaar zijn nog meer uitzonderlijke talenten. Zo is hij ook musicus en orgelbouwer.
Harmonie in de vorm van deze drie-eenheid is als een rode draad verweven in Hofstedes werk. Het is terug te vinden in zijn huizen, schilderijen, orgelontwerpen, eigenlijk in zijn hele leven.

N.B. :  In stock zijn meerdere schilderijen van Sip Hofstede aanwezig.
             Bij interesse kunnen wij u deze tonen.

 

 

 

Sip Hofstede
Korenbeurs (Groningen)
60 x 80 cm
acrylverf op doek

 

 

Sip Hofstede
Hogeland
60 x 80 cm
acrylverf op doek

 

 

Sip Hofstede
Noordpolderzijl (Groningen)
80 x 100 cm
acrylverf op doek

 

 

Sip Hofstede
hangende keukens (Appingedam)
40 x 30 cm
acrylverf op paneel